AIL i teori och praktik, 15 Högskolepoäng
WIL in Theory and Practice, 15 Credits
Beslutad: 2025-03-14
Beslutande: Institutionen för ekonomi och IT
Gäller från: H25
Kursens mål
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
Kunskap och förståelse
- beskriva och tillämpa WIL-begrepp och teorier
- reflektera över WIL i ett nationellt och internationellt sammanhang
Färdighet och förmåga
- analysera och utvärdera centrala begrepp och teorier inom WIL
- skriva på korrekt akademiskt språk med korrekt referenshantering
Värderingsförmåga och förhållningssätt
- beskriva och kritiskt utföra peer-review av WIL-argument.
Behörighetskrav
Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande. Engelska 6 eller motsvarande.
Formerna för bedömning av studenternas prestationer
Individuella inlämningar med peer-review; Obligatoriska workshops med reflektioner; betydande uppsats
Kursbetyg: F/Fx/E/D/C/B/A; GODKÄND/Underkänt
Kursspråk Engelska: Undervisning och litteratur är på engelska.
Kursens innehåll
Kursen utforskar arbetsintegrerat lärande i teori och praktik då den kombinerar teoretiska grunder med praktiska tillämpningar. Den introducerar arbetsintegrerat lärande som ämne och dess position i ett nationellt och internationellt sammanhang, och vägleder eleverna i att beskriva och tillämpa WIL-koncept i olika sammanhang, med fokus på ledarskap, hållbarhet och global politisk dynamik. Under hela kursen kommer studenterna att uppmuntras att koppla WIL-teorier med praktiska tillämpningar, vilket främjar en djupare förståelse för hur WIL kan användas för att möta viktiga utmaningar i det samtida samhället. Kursens reflekterande och utvärderande aspekter utmanar studenterna att kritiskt bedöma både sitt eget arbete och de bredare implikationerna av WIL i samhället.
Övriga föreskrifter
Betygsskala: F/Fx/E/D/C/B/A - Otillräckligt, Otillräckligt - ytterligare prestationer krävs innan betyg kan ges, Tillräckligt, Tillfredsställande, Bra, Mycket bra, Utmärkt
Undervisningsspråk: Undervisningen bedrivs på engelska.
Vi accepterar användningen av generativ AI i kursen, inklusive för projektarbete, presentationer och skriftliga inlämningsuppgifter, med följande förutsättningar: generativ AI kan bistå och komplettera delar av uppgiften, men det kräver att studenten kritiskt utvärderar och reflekterar över AI- genererat innehåll. Denna form av användning stödjer utvecklingen kan stödja kritiskt tänkande och en djupare förståelse för hur AI- genererat innehåll kan användas och utvärderas i praktiken. All text och medier (bilder, presentationer, etc.) som är helt skapade av generativ AI vara transparent deklarerade av studenten. Som student förväntas du beskriva hur du har använt generativ AI i producerat material. Studenten ska visa förståelse och förmåga att utvärdera delar eller helt material skapat med hjälp av generativ AI. Som student är du ansvarig för allt material du presenterar eller skickar in.
Generella regler för examination vid Högskolan Väst finns på www.hv.se.
Om den studerande har ett beslut/rekommendation om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning har examinator rätt att examinera den studerande i en anpassad examinationsform.
Nivå
Avancerad nivå
Successiv fördjupning
A1N - Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Huvudområde(n)
Arbetsintegrerat lärande